Finska publikfavoriter i Färjestad

Publicerad: 2018-05-14 10:00

Inför säsongen presenterade Färjestad två finska nyförvärv till backsidan. En offensivt spelskicklig back i Jesse Virtanen, och en tung fysisk back i Ilari Melart. Båda två har på en säsong blivit publikfavoriter i Karlstad.

Den svenska hockeypubliken hade lite bättre koll på Ilari Melart när Färjestad presenterade sin nya backduo i Jesse Virtanen och storväxta Melart.

Melart kom till Karlstad efter två säsonger i Luleå där han bjudit på fysiskt spel. Något som tilltalat publiken i Luleå. Det tilltalade också Färjestad som värvade Melart - och publiken i Karlstad blev också förförda av finländarens spelstil.

Med hela 94 utvisningsminuter förstår man att Melart inte var den offensivt sprudlande backen utan en rejäl pjäs som var i Färjestad för att hålla rent i egen zon. Något han lyckades bra med och med en förstaplats i utvisningsligan och en femteplats i tacklingsligan - förstår man att Melart inte är någon spelare man lätt tar sig förbi.

Jesse Virtanen

Efter två starka säsonger i Lukko i finska ligan kände Jesse Virtanen att det var dags att testa något nytt. Valet föll på Färjestad - och produktionen från backplats fortsatte i SHL.

För tredje året i rad så kom Virtanen över 30-poängsstrecket när han bjöd på sex mål och 24 assist under sin debutsäsong i SHL och i Karlstad. Hans fina poängskörd betydde en tredjeplats i backarnas poängliga och i Färjestads totala poängliga landade Virtanen in på en fin åttonde plats. Bäst av lagets backar.

Ilari Melart och Jesse Virtanen är två helt olika typer av spelare. Men i Färjestads färger har båda tillsammans bidragit med sitt typ av spel - och det har gjort spelarna och laget framgångsrikt.

Och publiken har fångat båda spelarna till sina hjärtan.

 
Johannes Gullbrand
[email protected]
 

Copyright © 2011-2018 SHL AB

E-post: [email protected]

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: A45 Design AB